Tom Davies - når det skal være skræddersyet
14-12-2017

Tom Davies - når det skal være skræddersyet

Tom Davies er skræddersyede briller, hvor det er kunden og optikeren/salgsassistenten, der sammen har ansvaret for den færdige brille.

Hvor mange brillebærere går rundt med den rigtige størrelse i briller? Og hvor mange kunder er heldige med at finde den rigtige farve i den ønskede facon? Hvis svaret er 100 %, er der ikke behov for brilledesigneren Tom Davies, men det er langt fra tilfældet. En af de optikere, der arbejder meget med Tom Davies-briller, er optiker Allan Kjelsmark, driftschef hos Heiko Stumbeck i Svendborg.

”Jeg har været optiker i mange år, og jeg har ofte stået i en situation, hvor en lille dame var tvunget til at vælge en børnebrille med en bamse eller andet logo på stangen. Og vi havde heller ikke en herrebrille, der var stor nok til et voksent hoved. Og enten var stængerne alt for lange eller for korte. I ingen af de situationer har jeg været tilfreds med resultatet,” siger Allan Kjelsmark og fortsætter: ”Med Tom Davies har jeg fået muligheden for at tilbyde en brille i en perfekt pasform, jeg kan stå inde for. Og sammen med kunden kan vi bestille brillen i det materiale og den farve, kunden ønsker. Det er optimalt for kunden og en stor faglig tilfredshed for mig.”

Butikken er som de fleste optikerbutikker fyldt godt op med et stort udvalg af forskellige mærker.

”Det er en rutine i butikken, at de fleste kunder prøver de modeller, der er på væggen, men mange har selv en ide om, hvordan deres briller skal se ud, og så er det lækkert at kunne tilbyde Tom Davies. Her kan vi opfylde kundens ønsker,” siger Allan.

Der er mange forskellige måder at arbejde med Tom Davies på. Nogle optikere designer selv briller til at konkurrere med det øvrige udvalg i butikken. Hos Heiko Stumbeck i Svendborg bliver der enten solgt briller fra den øvrige kollektion, ellers bestilles der en skræddersyet brille, hvor der fokus på materiale, den rigtige størrelse med en optimal pasform på næsen og den rigtige stanglængde.

”Vi er blevet meget bedre til at se på, om brillen passer på alle parametre, inden vi sammen med kunden beslutter, hvilket stel det skal være,” siger Allan. ”Tidligere opdagede vi først, om stængerne var lange eller korte, når brillen blev afhentet.

Allan fortæller, at det kræver lidt rutine at arbejde med skræddersyede briller. Der er meget, der skal tages hensyn til, og i sidste ende er det optikeren eller assistenten, der har ansvaret for, at brillen nu også passer både i størrelse og farve.

Kunderne er også begejstrede for at få en brille, der kun er fremstillet en af, og at de samtidigt får deres navn trykt i brillestangen. Jeg har endnu ikke haft en kunde, som ikke var super glad for resultatet,” slutter Allan Kjelsmark.

Tom Pelle, direktør Hotel Svendborg

”Jeg har købt briller hos Allan i mange år, og det er ham, der bestemmer, hvordan brillerne skal se ud. Denne her var den rigtige blå farve til mig, og den sidder perfekt,” siger Tom Pelle, mens han tager fat i begge stænger og viser, at den passer perfekt over næsen og sidder godt fast. ”Samtidig er det den mest robuste brille, jeg har haft. Jeg får mange goddag- og farvelknus, men det kan de her briller holde til. De andre, jeg har haft, har jeg ofte været nødt til at få rettet op.”

Per Wisbech, apoteker i Svendborg

”Jeg har altid haft svært ved at få briller, der var store nok, og stængerne var for korte. Her har jeg fået en brille, der passer i størrelse, og stængerne har den rigtige længde,” siger Per Wisbech og illustrerer det ved at tage brillen af og på. ”Den sidder fint.”