Spændingshovedpine og migræne
22-09-2016

Spændingshovedpine og migræne

Hovedpine er blandt de 10 mest omkostningsfulde sygdomme i Europa og hver 3. dansker har på et eller andet tidspunkt søgt læge på grund af hovedpine.

Nye studier rapporterer at spændingshovedpine og migrænehovedpine er de mest almindelige tilbagevendende hovedpiner med en andel på henholdsvis 20,77% og 14,7%.

Hovedpine påvirker en persons livskvalitet og arbejdsevne med dertilhørende sygefravær fra arbejdet og udgør en samfundsøkonomisk belastning (K´Luedtke et al 2016). I Danmark udgør hovedpine ca. 20 % af det samlede sygefravær på det danske arbejdsmarked (Dansk hovedpine selskab 2010).

Optikerforeningen tilbyder efteruddannelse og kurser for medlemmerne (optikere og optometrister) med formål om at kunne opspore og igangsætte behandling af disse gener, enten som optometrisk behandling eller i et samarbejde med fysioterapeuter i anden form for behandling.

For Optikerforeningen er det vigtigt at fremme fremme samarbejdet mellem faggrupper og skabe en øget indsigt i den fysioterapeutiske tilgang til patienter med hovedpine for dets medlemmer.