Rødt øje

Et rødt øje er en af de mest almindelige øjensymptomer, som næsten alle vil opleve på et eller andet tidspunkt. Hvis dit øje bliver rødt, er det vigtigt at finde ud af hvorfor. Et rødt øje kan være tegn på en akut synstruende øjensygdom, men i de fleste tilfælde er årsagerne ufarlige eller forbigående.

Hvorfor bliver øjet rødt?

Øjet bliver rødt, fordi der sker en udvidelse af blodårerne i bindehinden (det hvide i øjet), eller fordi der kommer en blødning under bindehinden. Det kan komme af meget tør luft, direkte eksponering for solen, en infektion, en allergisk reaktion, virus, bakterier, betændelse etc.

Når øjet bliver rødt, er det for at forsvare øjet mod noget, der ikke er godt for det og samtidig for at sende et vigtigt signal.

Få mere at vide om årsagerne til at øjet bliver rødt