Computersyn

Foto | Colourbox

Computersyn (Computer Vision Syndrome, CVS) er et stort problem for rigtig mange mennesker, som hver dag sidder mange timer foran computerskærmen. Studier viser, at overanstrengte øjne og andre generende visuelle symptomer opstår hos 50 – 90 procent af alle computerbrugere.

Disse problemer kan medføre alt lige fra fysisk ubehag og nedsat produktivitet til forskellige arbejdsskader og mindre øjenirritationer som fx tics og spasme, der opstår når en muskel bliver overbelastet og dermed kramper.

I nogle tilfælde kan man reducere belastningen af øjnene ved blot at omrokere på arbejdspladsen og sikre en bedre ergonomi, og andre gange kan skærmbriller hjælpe dig til at se bedre.

Få mere at vide om skærmbriller i pjecen "Briller på jobbet"

Læs også Computeren giver trætte øjne

Besøg også danskerhvervsoptik.dk

Kilde: allaboutvision.com