Beskyt dine øjne i solen

 

UV I ØJENHØJDE

7 gode råd til hvordan du
beskytter dine øjne i solen

Grå stær og i værste fald kræft i og omkring øjnene er nogle af de alvorlige følger, der kan opstå af for meget sollys. Derfor er det vigtigt ikke at vende det blinde øje til solens UV-stråler. Men enkle tiltag kan du reducere risikoen for de farlige sygdomme.

 

  1. UV. Brug solbriller der beskytter 100 % mod UVA- og UVB-stråler. CE-mærkningen garanterer dette.
  2. Farver. Vælg en farve der passer til dit behov. Solbrilleglas findes i mange forskellige farver og filtrerer lyset forskelligt.
  3. Farlige timer. Pas især på solen først på formiddagen og sidst på efterdagen forår, sommer og efterår. Her er strålerne mere i niveau med øjnene, og man kommer let til at kigge mere direkte på den.
  4. Lysmængden. Brug solbriller efter lysmængden og ikke temperaturen. Solen kan nemlig også være skarp forår, efterår og vinter.
  5. Bilkørsel. Husk at solbriller til brug ved bilkørsel ikke må være tonet mere end 90%.
  6. Børn. Børns øjne er særligt følsomme over for UV-stråling, da linserne er klarere og pupillerne større end hos voksne. Derfor er det vigtigt at beskytte øjnene med solbriller i en tidlig alder.
  7. Behov. Overvej hvilke aktiviteter, du skal bruge solbrillerne til. Nogle glas og stel er bedre egnet til bestemte typer af aktiviteter end andre. Tænk blot på, hvor forskelligt lyset er, afhængig af om du befinder dig på åbent hav eller en fortovscafé.

 

Nordjylland Midtjylland Syddanmark Hovedstaden Hovedstaden Sjælland

Find optiker

- vælg din regionSPØRG OPTIKEREN

Har du spørgsmål om dit syn? Skriv til os og vi vil vende tilbage med et svar hurtigst muligt. 

► Stil spørgsmål


Nyheder

Vis alle nyheder


© Danmarks Optikerforening 

Optikerforeningen | St. Kongensgade 110E, 2 | 1264 København K. | Telefon: 45 86 15 33 | Telefax: 45 76 65 76 | do@optikerforeningen.dk