Warning: Undefined array key "_yoast_wpseo_opengraph-image" in /home/optiker2/public_html/wp-content/themes/boza-child/header-optikeren.php on line 20

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/optiker2/public_html/wp-content/themes/boza-child/header-optikeren.php on line 20
Sundhedsstyrelsen: Sæt rammer for børn og unges brug af skærme - Optikerforeningen Warning: Undefined variable $extra_body_class in /home/optiker2/public_html/wp-content/themes/boza-child/header-optikeren.php on line 93
class="optikeren-template-default single single-optikeren postid-38864 isnt_phone is_computer">

Sundhedsstyrelsen: Sæt rammer for børn og unges brug af skærme

Sundhedsstyrelsen har offentliggjort deres nye anbefalinger om børn og skærmbrug. Anbefalingerne henvender sig primært til forældre med børn i alderen 0-15 år og opfordrer bl.a. til mere fysisk aktivitet i løbet af dagen – og til at droppe mobil og computer før sengetid.

Af redaktionen

Digitale medier som computere, smartphones og tablets er en naturlig del af vores hverdag, og brugen af dem er steget i alle aldersgrupper de sidste 10 år, særligt de unge er storforbrugere. Derfor har Sundhedsstyrelsen fået undersøgt, hvordan brugen af digitale medier påvirker børn og unge, og har på den baggrund lavet en række anbefalinger til forældre.

”Vores anbefalinger skal hjælpe forældre til at være bevidste om, hvordan deres børn bruger digitale medier, og måden de bruger dem på. Børn og unge skal have et sundt liv med rigelig søvn og fysisk aktivitet, ligesom de skal have mulighed for at indgå i gode fællesskaber med positiv betydning for deres trivsel. Som forældre er vi rollemodeller for de små, og derfor skal vi også være opmærksomme på vores egne skærmvaner derhjemme,” siger sektionsleder i Sundhedsstyrelsen Sara Lindhardt.

Anbefalingerne bygger primært på en række litteraturstudier, hvor man har undersøgt international forskning og danske og nordiske rapporter med fokus på emnerne søvn, fysisk aktivitet, stress samt relationer og fællesskaber.

Sundhedsstyrelsens har 6 konkrete råd til, hvordan man som forældre til børn i alderen 0-15 år kan omsætte anbefalingerne om skærmbrug til praksis hjemme i familien.

Dit barn bør ikke bruge skærm op til sovetid, da det kan udsætte sovetidspunktet og betyde, at barnet ikke får tilstrækkeligt med søvn.

Undgå telefon eller tablet i barnets soveværelse i løbet af natten, da skærmaktivitet om natten kan forstyrre søvnen og forringe søvnkvaliteten.

Skab variation mellem dit barns skærmaktivitet og øvrige aktiviteter i løbet af hverdagen, herunder fysisk aktivitet.

Interesser dig for dit barns online liv, og vær opmærksom på barnets eventuelle bekymringer for at stå uden for fællesskabet eller for at gå glip af noget online.

Lav aftaler om skærmbrug i familien, som gælder både barn og voksen, og hav en løbende dialog om, hvor meget skærmen bruges og til hvilke formål.

Forældre bør være opmærksomme på eget forbrug af skærm i samvær med barnet, da individuelt skærmbrug kan påvirke forældre-barn relationen negativt.

Du kan læse mere og se webinaret ”Et sundhedsperspektiv på 0-15 årige børn og unges digitale liv” på Sundhedsstyrelsen’s website 


Warning: Undefined variable $version in /home/optiker2/public_html/wp-content/themes/boza/functions.php on line 139

Warning: Undefined variable $version in /home/optiker2/public_html/wp-content/themes/boza/functions.php on line 140

ANSVARLIG UDGIVER

Optikerforeningen

Per Michael Larsen

St. Kongensgade 110 E, 2 – 1264 København K

Tlf. 45 86 15 33 | optikeren@optikerforeningen.dk

KOMMUNIKATIONSCHEF

Redaktør af OPTIKEREN

Lone Helleskov | tlf. 88 44 06 17 | lh@optikerforeningen.dk

ANNONCESALG

Jette Sterndorff-Jessen

Stibo Complete

Tlf. 76 10 11 47 | jsje@stibo.com

MEDIEINFORMATION

Download medieinformation på dansk

Download mediainformation in English

NÆSTE NUMMER

29.11.22 Bestillingsfrist annoncer 11.11.22